måndag 8 april 2019

Från 30-tal till sekelskifte

Huset vi köpte

Det var Nisse som hittade huset. En annons på Hemnet februari 2015.
Nisse hade redan ett fritidshus strax utanför Östersund, men..., jag gillade inte läget och framförallt gillade jag inte avsaknaden av sjöutsikt. 
Vi hade ett tag snackat om att köpa ett gemensamt fritidshus med närheten till Åre. Mitt krav där var närheten till ett vattendrag och någorlunda bekvämt - typ vatten och avlopp.

Jag flög till Frösön en helg i februari 2015 och vi fick låna nyckeln till huset. Det hade redan varit en välbesökt visning men mäklaren var hygglig och huset stod tomt.

Det vi fick titta på var ett ruckel, eller rättare sagt - flera eftersatta ruckel. Men..., hur är det man brukar säga - läget, läget, läget! Jag gillade läget!

Huset februari 2015
Det blev det här huset. Drömmen håller på att bli verklighet, bit efter bit. men det tar lite tid. Så här ser huset ut 2018. Exteriört har en glasveranda har tillkommit, ett torn likaså, ny panel, ny färg, nytt tak, nya fönster och dörrar och ..., tja i stort sett nytt allt!

Huset augusti 2018
Men det bästa av allt fick vi direkt - utsikten, närheten till vattnet och närheten till Åre!

Nu bor vi här permanent båda två. Det känns fantastiskt att få blicka ut över det glittrande vattnet i Alsensjön varje dag. Eller se sjön i fryst form, is och snö! Det är lugnt och tyst och väldigt rogivande - man blir lycklig!!

Idag - 8 april 2019 så ser mitt hem ut då jag promenerar hem över isen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar