lördag 10 februari 2018

Bänkskivor

Det var egentligen en slump att vi hittade våra bänkskivor. Det var en regnig dag och sambon och jag hade fyllt släpet med skräp som skulle till soptippen. Väl där hittade vi ett antal mossiga men grova stockar från någon rivning. Jag bad snällt de som jobbade på tippen att få förbarma mig över dessa stockar. Han sa att det var förbjudet men skrockade och tyckte nog att jag var helknäpp men gav slutligen med sig och lovade att titta bort när jag knyckte dem.

Med en rotborste, lite såpa och vatten, torkning, trälim och golvlack har de förvandlats till husets bänkskivor.

Badrummet var först klart. Där blev det en bänkskiva under handfatet och en på motsvarande vägg bredvid toaletten.

Ikeas underskåp och ett ovalt handfat blev en lyckad kombination i mitt tycke.

Bredvid toaletten under snedtaket finns det plats för en liten smal bänk. Även den med IKEA-underskåp och en grov bänkskiva av soptippsvirket. Jag tycker det är effektfullt att gamla spikar finns kvar samt att det finns ojämnheter och ursågningar.

I köket bestämde vi oss för att hålla samma linje. Det blir en liten grov och gammaldags stil och bänkskivorna blev toppenbra i kombination med porslinsdiskho och gamla begagnade skåp. Kanske jag ska måla skåpen när andan faller på.
Diskho från IKEA. Tung som satan!

I köket har jag tätat sprickorna i trät med någon tub fogmassa som snickarna glömt och som de tätade taket och hängrännorna med. Flera lager golvlack har gjort att bänkskivorna numera är ganska vattenavstötande och relativt täta.

Bänken mitt emot har en infälld spishäll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar