tisdag 28 juni 2011

En baksida

Allt har en baksida - det gäller också mitt hus.
Förhoppningsvis skall även den bli så pass snygg så att den går att visa för vänner och bekanta. Jag ett par timmar varje helg och så många kvällar jag hinner.

  1. Huset färdigbyggt  och vi hade flyttat in. Men så här trist såg det ut 2007. Slänten är som sagt ganska brant och det är bara sand.

 2. Grillplatsen var inte roligare än så här. Man ville inte direkt sitta ute bredvid grillen och äta. Balkongen var som tur var färdig så där fick vi äta.

 3. Vy från tomtens högsta punkt. Här kan man se ned på vår sandslänt och "bakgård".

4. Här kan man också skymta balkongen som numera är utbyggd.
Som ni ser så insåg vi ganska snart att här går det inte bara att rulla ut en gräsmatta eller plantera blommor. Det krävs lite tankearbete, starka armar, massor med pengar och en hel del tålamod för att få en trädgård som går att använda och som ser OK ut.

5. På bilden ser du hur tomten såg ut i augusti 2010.  Grillplatsen och slänten som ni såg på föregående bilder skymtar uppe till höger. Då hade vi hunnit så långt så stödmurarna på södersidan var byggda och en trappa upp till balkongen gjuten.

6. Här är en bild på stödmuren och grillplatsen så som den ser ut idag. Balkongen är också förlängd med en altan i trä som tar upp en hel del av höjden vilket gör att man inte upplever murarna så höga.

7. Stödmuren är delad för att inte upplevas så hög. Det blev en rabatt på mitten som är i perfekt ståhöjd då man skall vattna och plantera eller rensa ogräs.

8. 130 cm från husgrunden blir det grusgång. På den här bilden håller jag på att gjuta fast smågatsten som kantsten mellan grusgång och det som så småningom skall bli gräsmatta. Längst bort i bilden ser ni den lilla trappan upp till altanen där grillplatsen är.

9. Åt andra hållet - kan man se stensättning under arbete. Jag håller på med smågatsten som bildar kant samt också blir rabattkanter. Längs stenmuren har jag gjutit betongstenar för att underlätta gräsklippningen.
10. Bortersta delen av tomten skall så småningom bli ett lite buskage. Här har jag anlagt en rabatt och satt en spaljé. Den här bilden är tagen för en månad sedan.

11. Nu ser hörnet ut så här. Dessvärre har mina två tujor torkat så till hösten får jag hitta på något nytt.

Rom byggdes inte på en dag och det har jag full förståelse för. Allt tar längre tid än man tror. Jag försöker att inte påbörja för många projekt samtidigt utan försöker bli riktigt klar innan jag börjar på nästa - just nu är det just stensättningen på baksidan och trätrappan som har högsta prioritet. Gräsmattan får vänta till hösten. Fram till dess får jag njuta av mina rabatter som jag redan har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar